~ Truly Love ~

Kisah Terbaru

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

23 November 2014

Sesekali ke Pasar Malam!

Hampir setahun tak ke pasar malam...
Kali terakhir ke pasar malam masa mengandungkan adik tujuh bulan masa tu... Lepas tu tak pergi dah... Hinggalah sekarang adik dah masuk sepuluh bulan dah...

Lama dah teringin nak pergi... Tapi dah beranak dua ni pergerakan ke tempat macam tu terhad sikit...

Tapi, tadi suarakan kat suami... Ajak-ajak ayam je... Sekali... Suami setuju... Hehe... Senyum leboorr... Tapi...sekali hujan turun dengan lebatnya... Hmmm... Hampa...

Tapi, eh...berapa banyak tapi daa... Hehe... Sekali sebelum jam enam hujan berhenti... Terus la siap... Yeee... Dapat merempit... Seronok dating naik motor... Dating berempat...

Pergi awal lagi kan... Orang tak ramai sangat... Naik motor senang nak parking... Jenjalan je dulu... Lepas tu patah balik tu, baru beli apa yang nak di makan...

Tengok laksam... Macam sedap... Beli laksam...roti pita daging, si kakak belikan fishball, last sekali beli sata ikan dan otak-otak gombak... Dah...dekat nak balik tu ternampak pula gerai jual brooch... Grab la brooch dua... Hehe... Nama pun perempuan kan... Pantang nampak...

Sesekali pergi pasar malam... Habis juga puluhan ringgit sebenarnya... Itulah sesekali pergi kan... Elok sampai rumah hujan turun... Itulah nak dijadikan rezeki kan .. Alhamdulillah....


Posted via Blogaway: Entry Autopublish

Semakan Keputusan UPSR 2014 Melalui SMS!

Zaman sekarang dah canggih... bukan zaman kita dulu-dulu kan... zaman sekarang ibu bapa boleh tahu keputusan peperiksaan anak sebelum anak balik bawa slip keputusan lagi... 

Berikut cara semak keputusan UPSR melalui SMS... 
Boleh semak lepas jam 10 pagi pada 26 November 2014 hingga 2 Disember 2014.


Mudah kan.. zaman dah canggih dah sekarang.. 
Aplikasi 15888 memang memudahkan... kerana banyak juga info berkaitan kerajaan seperti lesen memandu, road tax akan diberitahu jika daftar dengan 15888... 

Buat adik-adik dan anak-anak yang ambil UPSR 2014,
semoga beroleh keputusan yang cemerlang dan teruskan kejayaan pada masa akan datang... 



Ruangan Tapak Iklan untuk Disewa Kini Dibuka!


Alhamdulillah.. ini projek hujung tahun dan dimusim cuti dan insha Allah berkekalan hingga selagi blog ini wujud... 

Melihatkan statistik blog ini yang makin konsisten dan juga mempunyai pengunjung tetap serta pengunjung baru, Blog Maria Firdz maju setapak...dengan memberi dan membuka peluang dan ruang buat rakan-rakan yang berhajat ingin majukan perniagaan dan menyebar luaskan perniagaan secara online... 

Maria Firdz membuka tapak iklan untuk disewakan di blog... dengan harga yang berpatutan dan boleh dirunding mengikut budi bicara sesama rakan... 

Selain itu, Maria Firdz juga membuat review untuk produk yang diiklankan kepada sesiapa yang berminat... 

Insha Allah... Niat ingin membantu rakan-rakan menyebarluaskan perniagaan secara online... 

Sesiapa yang berminat..boleh hubungi Maria Firdz melalui:
Sama-sama kita majukan perniagaan demi memantapkan ekonomi ummah!
All Right Reserved to: myfirdz-trulylove | Designed by: Maria Firdz