01 August 2014

Nuffnang: CPUV Xperia Z2

Alhamdulillah...
Raya-raya pun tak sangka ada rezeki lagi untuk terima CPUV baru...

Alhamdulillah..
Rezeki anak-anak solehah...

CPUV kali ni dari Sony Xperia...
Sempena perlancaran smartphone terbaru keluaran Sony iaitu Xperia Z2...

Aku dan suami memang pengguna Sony... Suami Sony Z dan aku guna Z1... Yang pasti setakat ni, smartphone Sony yang terbaik... Sepadan dengan harga dan agak tahan penggunaannya... Susah nak hang atau lembap walaupun banyak dok install macam-macam aplikasi. Memang best nak blogwalking dan mobile blogging macam daku ni... Laju dan smooth ajeee...

Kakak aku juga pengguna Xperia... Dah hampir empat tahun masih bertahan... Batery yg agak tahan jika betul penggunaannya... Apa pun... Sony memang produk terbaik... Resolusi kameranya yang power dengan lebih 20 megapixel ketajaman kameranya.

Sony Xperia Z2 upgrade dari Sony Xperia Z1 dari segi prosesor dan kapasiti softwarenya yang lebih up to date... Aku memang berpuas hati dengan produk Sony... Dan ianya pasti tak mengecewakan...

Terima kasih nuffnang...
Terima kasih Sony...
Teirma kasih semua yang menyokong blog ini...


Posted via Blogaway

Sebut INI Di Kala Susah!

Amalkan...
لاحول ولا قوة إلا بالله...

Sebutlah bila kamu rasa:
# lelah
# lemah
# gelisah
# resah
# payah
# pasrah
# mudah
# punah
# susah

Sebutlah... Amalkanlah... Di kala susah dan senang...
Pasti kamu akan rasa satu kekuatan disebalik kalimah ini...
Sesungguhnya kekuatan itu datangjnya dari Allah disandarkan kepada diri kita... Tanpa izin Allah... Lemahlah kita...susahlah kita...gelisah dan resahlah hati kita...

Sebutlah dan amalkanlah...

لاحول ولا قوة إلا بالله...

Nota: Lazimi zikir di kala susah dan senang, bukan susah baru nak ingat Allah...


Posted via Blogaway

31 July 2014

Masih Mood Cuti!

Masih mood cuti beraya... Tiada mood nak blogwalking dan pedulikan blog... Internet baru pulih tadi.. Maka dijenguk kejap ranking dan status... Giler menjunam macam terjun tiruk... Pageview tak payah cakap... Dari sehari 1k terus junam separuh dari tu...

Jenuh la nak kejar balik... Takpe... Blog tak sepenting keluarga kan... Kalau susah kita tak cari blog atau gadjet, kita cari family kita kan... Jadi..waktu raya, raya lah puas-puas kan...

Entry pun tak sehangat biasa... Masih suam-suam kata orang... Idea pun dok tepu lagi... Mood bercuti masih ada... Mega Giveaway tak tahu sempat launching esok ke tak.. Kalau tak sempat... Tapi ku cuba juga utk buat... Sebab dah janji kan... Sponsor pun dah tak sabar-sabar tuh... Mohon maaf atas kekurangan ini...

Entry raya kena tunggu lepas raya... Lepas raya memang pulun blogwalking lah juga... Sabor je lah blog ea... Nanti kan mood itu datang... Hehe


Posted via Blogaway

Jangan Mengata!

Biasa raya- raya ni kan...
Kadang asyik bersembang...
Suka juga dibanding-bandingkan...

Jangan mengata dan jangan bandingkan...
Hakikatnya kehidupan seseorang pasti tak sama... Walaupun lahir dari rahim yang sama...

Jangan mengata orang kerana hakikatnya masa depan kita tak pasti lagi bagaimana...
Yang baik jadikan tauladan dan yang buruk jadikan pengajaran dan pedoman...


Posted via Blogaway
All Right Reserved to: myfirdz-trulylove | Designed by: Maria Firdz