Pembantu Rumah Dera Bayi 4 Bulan!!! | ~ Truly Love ~

Kisah Terbaru

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

17 February 2013

Pembantu Rumah Dera Bayi 4 Bulan!!!


Semalam tak tgk TV, tapi dapat berita belaku lagi kes dera bayi.. kali ni bayi umur 4 bulan kena dera dengan pembantu rumah... 

Haissh... sape tgk video cnfirm menyirap darah kan... dia boleh lambung2 baby tu macam buat roti kirai... sakit hati tgk.. rasa nak lambung dia macam tu gak je.. mmg x blh la nk tgk macam tu.. 

Pembantu rumah tu dah pun kena tahan sebab dah smpai ke laporan polis dan budak tu pun dah di bawa ke hospital untuk medical check up...

Ni lah risiko bila anak kita dijaga oleh org lain... memang masa hantar anak ke taska, pengasuh, tadika harapan sepenuhnya biarlah Allah yg pelihara... dan aku rasa macam nak je sarankan kat kerajaan, supaya tubuhkan taska, tadika dan tempat pengasuh anak  berhampiran tempat kerja. Kemudian latih sapa2 yg nak jadi cikgu tadika, penjaga taska untuk jaga tempat tu... 

Rasa itu mudah sikit, time rehat ibu2 boleh pantau dan pergi susukan anak bagi yg menysu badan.. Zaman sekarang, memerlukan wanita kerja sebab kekangan ekonomi dan sebagainya... bukan semua org blh nak berniaga dari rumah... kalau tak de pekerja wanita dalam sektor2 tertentu susah juga kan.. so, harap cari lah anisiatif lain..supaya xde lagilah kes dera macam ni.. kesian budak yg xde dosa tu gak yg jadi mangsa... 

5 comments

February 17, 2013 at 1:25 PM

Mmg geram tgk kelakuan pembantu rumah yang zalim.....Berhati-hatilah...Its hard to trust people nowdays!

February 17, 2013 at 8:17 PM

Huhu.. Tak tgk berita pu just dgr bpa cerita ptg tadi.. Takutnya jadi cam ni.. Sib baek la tempat sy keja tu ada sediakan taska.. Bila2 masa bleh jenguk anak..

February 17, 2013 at 8:56 PM

Sy tengok pagi td. Sampai menjerit. Nasib xmencarut. Huhu. Bb tu ade luka dlmn. Kesian. Jahat betul org tu. Giler agaknya.

Anonymous
February 18, 2013 at 9:25 AM

saya pun dg tgk video tu kat berita tv3. maid tu dah gila meroyan kut..
saya pun sokong pendapat awak agar kerajaan tubuh taska kat office. lagi satu jawatan cikgu taska ni biar le tetap..x le cikgu taska senang3 nak berenti kerja..

July 10, 2013 at 3:59 PM

bahaya kalau anak tu dilepas macam tu pada orang tak kenal ..adik sye dulu time baby2 mase arwah mama baru meninggal , keluarga hntar kat orang suh jage , balik rumah tengok lebam2 ... ntah ape dibuat kat adik sy tu ! kesimpulan nya , jangan la senang2 bgi macam tu kepercayaan kat orang . btul x ?

Post a Comment

Dapatkan Gadjet Murah Di Sini!

Lazada Indonesia
All Right Reserved to: myfirdz-trulylove | Designed by: Maria Firdz